Magnus Birgersson, Chaufför

– Det här är ett otroligt socialt chaufförsjobb, jag trivs rätt bra med att köra ut Gefleortens. Vi har ju nästan blivit som en familj, vi som ses längs min rutt. Jag har mina ställen längs vägen där jag ofta blir bjuden på fika.

Magnus Birgersson kör en 18-tons lastbil som han får lasta upp till 8,5 ton mejeriprodukter på vid varje körning. Lastbilen är hans egen och han kör på uppdrag av Gefleortens.
– Jag kör till butiker på Söder i Gävle och sedan ner mot Hedesunda, Östervåla och Månkarbo. När jag är klar är jag hemma i Tierp, sträckan jag kör är 25 mil per dag.
Vi kör även en annan tur på morgonen med en mindre lastbil som går till hotell, närbutiker och sjukhuset.
 
Han hämtar varorna tidigt på morgonen, de har ställts i ordning i kylrummet på kvällen innan. Det blir mellan 30–40 stopp för att lasta av det butikerna har beställt från mejeriet. Magnus har även en tjej anställd på 60 % som kör vissa turer.
– Jag tror inte att jag missat en enda dag på de tio år jag kört. Kunderna väntar ju på sina produkter så det måste ju fungera.
– Det är ett fysiskt jobb, varorna är tunga och det är kallt i kylrummet. Men jag har blivit bättre på att klä på mig på senare år, säger Magnus med ett skratt.

 
Namn: Magnus Birgersson
Ålder: 40 år
Familj: Fru och två barn
Gör: Chaufför
Fritidsintresse: Har lantbruk, odlar vall och spannmål, har hästar. Gillar att fiska.
Alternativt yrke: Jobba med något mekaniskt